Hlavní obsah

Loupež v Brně: Dvě minuty a hodinky za 20 milionů byly v kapsách zlodějů, ujeli v Audi A6

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Zhruba sto kusů vesměs luxusních hodinek zmizelo při pondělní loupeži v hodinářství specializujícím se na švýcarské stroje v Rašínově ulici v Brně. O výši dvacetimilionové škody informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Audi použité při loupeži v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zloději v pondělí zhruba ve čtyři ráno vytrhli osobním autem bezpečnostní mříž obchodu a po rozbití výplně vstupních dveří ukradli část zboží,“ informoval mluvčí.

Zloději byli neuvěřitelně drzí, neboť se pustili do loupeže v samotném centru Brna, které je pod dohledem bezpečnostních kamer. Policie v souvislosti s případem zveřejnila video a fotografie, na nichž je zřejmě vozidlo Audi A6, které pachatelé k loupeži použili.

Zloději vytrhli mříž luxusního hodinářství v Brně a ukradli zboží za miliony

Krimi

Na prvním ze záběrů (příjezd) vozidlo krouží po Kolišti, což je několik set metrů od místa činu, další pak už pravděpodobně zachycuje stejné auto po loupeži. Případní svědci mohou volat na linku 158. Žádná z kamer však auto či loupež nenatočila přímo na místě činu, nebo to byly záběry takové, které policie nemůže použít.

„Podle prvních poznatků se loupež uskutečnila během pouhých dvou minut. První policejní hlídka byla na místě za tři minuty a dvacet vteřin,“ popsal dosud zjištěný průběh děje mluvčí. Podle způsobu provedení šlo zřejmě o velmi zkušenou zlodějskou skupinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám