Hlavní obsah

Nehodu na Jihlavsku, při které zemřeli dva lidé, zavinil podle policie mladý řidič audi

Právo, pch
Jihlava

Příčinou úmrtí dvou lidí při březnové dopravní nehodě u Vílance na Jihlavsku je rychlá jízda silnějšího z aut. S takovým závěrem ukončili kriminalisté prověřování kauzy. Obviněnému řidiči hrozí až desetiletá ztráta svobody. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragické srážce vozů Škoda Felicia a Audi RS 3 Sportback došlo letos 29. března před půl desátou večer na silnici I/38. Podle zdroje Práva mířili dva muži ve škodovce, 53letý řidič a jeho 24letý spolujezdec, do Jihlavy do práce na noční směnu. Druhý vůz, řízený 25letým řidičem, je potkal v zatáčce před Vílancem. A podle znalců byl tím, kdo tam vjel do protisměru, právě on.

„Ze závěrů znaleckých posudků jednoznačně vyplynulo, že řidič osobního vozidla Audi, který projížděl po silnici ve směru od Jihlavy na Znojmo, jel takovou rychlostí, že při průjezdu zatáčkou nemohl volit pro průjezd zatáčky pravý jízdní pruh, ale přejel do protisměru. V protisměrné části silnice se také obě osobní vozidla čelně střetla. Ze závěru zkoumání technického stavu obou vozidel vyplývá, že na vozidlech nebyly zjištěny žádné závady, které by mohly mít vliv na předmětnou dopravní nehodu,“ uvedla policejní mluvčí.

Audi se na Jihlavsku srazilo s felicií, dva mrtví

Krimi

Připomněla rovněž, že řidič byl podroben dechové zkoušce i krevnímu testu, s negativním výsledkem na přítomnost alkoholu či drog.

Mladý šofér byl obviněn z přečinu usmrcení z nedbalosti. Protože svým jednáním hrubě porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a způsobil smrt dvou lidí, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám