Hlavní obsah

Útočníci s mačetami zahnali v Kladně ženu do bytu

– Kladno
Novinky, kub

Dva muži ozbrojení mačetami ohrožovali v Kladně správkyni sportovního areálu, která je předtím ještě s dalšími výtržníky z místa vykázala. Jeden z nich vyhrožoval i přivolaným strážníkům, kteří je nakonec s policisty zadrželi.

Foto: Městská policie Kladno

Na ženu útočili mačetami dva muži

Článek

Incident se stal v neděli kolem 15. hodiny. Správkyně vykázala z areálu sportoviště čtyři muže, přičemž dva z nich jí začali vyhrožovat mačetami. Důvod, proč je žena vyháněla, ani věk podezřelých policie neupřesnila. „Žena se schovala ve svém bytě a na pomoc zavolala strážníky,“ sdělila v úterý mluvčí městské policie Alena Purkytová s tím, že na místo vyrazili rovněž státní policisté.

Dvojice se pohybovala u prodejny v ulici Unhošťská. Strážníci na místě zjistili, že muži u sebe neměli viditelně zbraň, jeden z nich se ale částečně schovával za nákupním vozíkem a pravou ruku držel podél těla.

„Ukázalo se, že v ní svírá mačetu. Na výzvu strážníků, aby svou zbraň odložil a prokázal svou totožnost, muž reagoval slovy: Neodložím, jen si klidně vystřel, stejně to odskáčeš,“ zmínila mluvčí.

Řidič dodávky zaútočil v Londýně na policistu mačetou

Evropa

Když se situace vyhrocovala, jeho kamarád se podle Purkytové snažil se strážníky spolupracovat. „Svou totožnost sdělil ústně. To udělal i muž držící mačetu, kterou nakonec sám odložil,“ upřesnila mluvčí.

Později se zjistilo, že druhý z dvojice svoji mačetu odhodil do odpadkového koše, když viděl přijíždět strážníky. „Oba odzbrojené muže si převzali k dalšímu šetření přivolaní policisté,“ dodala Purkytová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám