Hlavní obsah

Po požáru náklaďáku na Jesenicku zbylo ohořelé torzo

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Javorník

Jen ohořelé trosky zbyly z nákladního automobilu s nákladem dřeva, který v sobotu nad ránem v Javorníku na Jesenicku zachvátily plameny.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár nákladního auta v Javorníku na Jesenicku.

Článek

„Požár nákladního vozidla zaměstnal čtyři jednotky hasičů na Jesenicku. K pomoci byla rovněž přivolána jednotka polských hasičů. Operační středisko HZS Olomouckého kraje prvotní informace, a to od několika oznamovatelů přijalo krátce před čtvrtou hodinou ranní. Volající upozornili, že nákladní vůz hoří poblíž vlakového nádraží,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Na místo ihned vyrazila jednotka profesionálních hasičů stanice Jeseník za pomoci místní dobrovolné jednotky Javorník a také hasiči z Bílého Potoka. V rámci mezistátní součinnosti pomohli také polští hasiči z obce Paczków. Hasičům se sice podařilo plameny rychle zkrotit, nicméně tahač zcela vyhořel a mohli už jen ochlazovat jeho torzo.

„Přesná příčina vzniku požáru, včetně vyčíslení škod je v šetření hasičů ve spolupráci s Policií ČR. Událost se obešla bez zranění,“ dodal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Z náklaďáku zbylo jen ohořelé torzo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám