Hlavní obsah

Kamarád zemřel a je tu další mrtvý, volal opilec od vymyšlené nehody. Hrozí mu vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Padesát tisíc korun stál zbytečný výjezd složek záchranného systému na Blanensku. Muž je tam přes svou známou zburcoval, že je u nehody, kde umírají lidé. Na místo kromě hasičů a záchranářů letěl také vrtulník. Muži hrozí tříleté vězení.

Foto: ZZS Praha

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál již na jaře. Policie o něm informovala až nyní, protože obdržela výsledky znaleckého zkoumání a muži sdělila podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Třiačtyřicetiletý muž podle policie zavolal své známé, že v Kotvrdovicích na Blanensku se stala nehoda s více zraněnými a jeden člověk je mrtvý. V telefonu zněl věrohodně, a žena proto vytočila tísňovou linku a vše oznámila. K nehodě vyjely všechny složky záchranného systému i vrtulník.

Měl živý sen a k nehodě na Benešovsku svolal záchranné složky. Vyvázl bez trestu

Krimi

„Mezitím muž opětovně volal své známé, kdy jí sdělil, že kamarád, kterého oživoval, zemřel a na místě je další mrtvý. I přes skutečnost, že mu žena řekla, že již volala zdravotníky, neučinil volající žádná opatření, aby zamezil zneužití složek IZS,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

Byl opilý

Když záchranáři na místo přijeli, žádnou nehodu nenašli. Případ si převzala policie, která volajícího ještě téhož dne našla. Dechová zkouška ukázala dvě promile. Policisté následně zadali znalecké posudky, zda muž netrpí nějakou duševní poruchou.

„Podezřelý muž se ve výpovědi ke skutku doznal, nicméně motiv svého činu neobjasnil. Vynaložené náklady výjezdu policie, záchranné služby a hasičů přesahují částku padesát tisíc korun,“ konstatovala Musilová.

Jak dále podotkla, jde o recidivistu, který již má majetkovou trestní minulost. Byl také podezřelý z přestupku zneužití tísňové linky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám