Hlavní obsah

Souboj o parkování na Vinohradech: Řidič na kapotě, strážník málem vlál za autem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečný souboj o parkovací místo řešili policisté v pražských Vinohradech. Řidič vjel na místo ve chvíli, kdy se jiný šofér právě chystal zaparkovat. Domnělý poškozený nakonec bránil odjezdu protivníka tím, že se mu pověsil na kapotu rozjetého vozidla. Konflikt zaznamenala bezpečnostní kamera.

Řidiči se dohadovali o parkování na VinohradechVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Incident se odehrál koncem minulého týdne u budovy Městského soudu v Praze v Blanické ulici. „Krátce po skončení denní směny zahlédl strážník odcházející ze služby osobní vozidlo stříbrné barvy vjíždějící do protisměru v Blanické ulici. Na kapotě motoru ležela osoba, která se přidržovala stěračů, a její tělo se smýkalo ze strany na stranu v rytmu jízdy,“ popsala v pondělí mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážník se postavil autu do cesty a gesty přinutil řidiče zastavit, na další výzvy ale šofér nereagoval a znovu se rozjel do Slezské ulice směrem k náměstí Míru.

Opilý muž zaútočil v Praze na policistu nožem

Krimi

„Muž na kapotě se stále držel, bez úmyslu se pustit. Krátké pronásledování s rukou na klice musel strážník díky zvyšující se rychlosti vozidla vzdát,“ upřesnila mluvčí s tím, muž zákona nakonec řidiče doběhl u přechodu pro chodce.

Řidič i pasažér nakonec strážníka poslechli a všichni počkali na příjezd státní policie, která si případ převzala a bude ho vyšetřovat. Jestli se bude incident řešit jako přestupek, nebo trestný čin, policisté neupřesnili.

Reklama

Výběr článků

Načítám