Hlavní obsah

Opilá žena ležela před českobudějovickou střední školou. Nadýchala přes čtyři promile

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětadvacetiletá žena z Jindřichohradecka, která v pondělí ležela na zemi v areálu českobudějovické střední školy na Rudolfovské ulici, nadýchala přes čtyři promile alkoholu. Na ležící ženu, která na nic nereagovala, upozornili městskou policii kolemjdoucí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hlídka vyjížděla na oznámení v pondělí 23. září krátce po třetí hodině odpolední. Žena nebyla schopna stát na vlastních nohou a o schopnosti verbální komunikace ani nemluvě. Přesto se u ní podařilo provést orientační dechovou zkoušku na alkohol s alarmujícím výsledkem. Žena nadýchala 4,08 promile,“ uvedla Věra Školková, mluvčí českobudějovické městské policie.

Strážníci okamžitě přivolali záchrannou službu, která ženu převezla na protialkoholní stanici. Podle lékařů je takto vysoká hladina alkoholu obrovským hazardem se životem.

Smutné na celém případu je, že opilou ženu strážníci znají. V minulosti ji už na záchytnou stanici převáželi. Tehdy měla s sebou i své několikaměsíční dítě v kočárku. Případ řešilo oddělení sociálněprávní ochrany dětí českobudějovického magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám