Hlavní obsah

Lodi hrozí nebezpečí, psal údajný námořník ženě z Hradce. Poslala mu milion

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Falešnému námořnímu inženýrovi skočila na špek 43letá žena z Hradce Králové. Minulý týden se obrátila na policii s tím, že se v červnu na internetové seznamce seznámila s 46letým námořním inženýrem z Norska, který v té době měl plout přes Středozemní moře. Po nějaké době ji muž požádal, zda by jí mohl poslat balíček se svými osobními věcmi, u kterého je třeba zaplatit poštovné. Lodi totiž hrozilo nebezpečí přepadení piráty.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena mu uvěřila a necelých padesát tisíc korun v eurech zaslala. Pak přišly další potíže s balíkem, jako proclení, pojištění, vývozní daň a jiné požadavky. Vždy se jednalo o zaplacení dalších a dalších peněz. Jelikož ženě došly úspory, vzala si u několika společností půjčku a půjčila si i od známých. Celkem za doručení balíku, který do současné doby samozřejmě nedošel, zaplatila téměř 1,3 milionu korun,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Dodala, že za letošní rok přijali hradečtí policisté už několikáté oznámení tohoto typu.

„Jen se jednou jednalo o amerického vojáka, novináře nebo námořníka,“ vyjmenovala Kormošová a zopakovala varování, aby lidé nikdy neposílali peníze osobě, s níž se seznámí na sociálních sítích.

Aktuální případ začali kriminalisté šetřit jako podvod. Neznámému pachateli za něj hrozí trest od 2 do 8 let odnětí svobody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám