Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku srazil ženu se třemi dětmi na přechodu, jel na červenou

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavíč

Řidič auta srazil ve Slavíči na Přerovsku ženu s třemi malými dětmi, skončily v nemocnici. Auto je srazilo, když přecházely přes přechod. Řidič vozidla jel podle policie na červenou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pondělí ráno, informovala Právo v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová. „Mladá žena přecházela s dvěma malými dětmi a dalším dítětem v kočárku silnici I/47 po přechodu pro chodce v době, kdy jim na světelné signalizaci svítila zelená,“ uvedla mluvčí.

Z prvotního šetření a sdělení svědka události podle ní vyplývá, že řidič jel s vozidlem Peugeot Partner po komunikaci v pravém jízdním pruhu ve směru na Lipník nad Bečvou a přitom pravděpodobně přehlédl červené světlo na semaforu a nezastavil.

„Vjel na přechod, kde se v té době nacházela chodkyně s dětmi, a došlo ke střetu, po kterém byl kočárek i s dítětem převrácen na komunikaci,“ konstatovala Zajícová.

Žena a dvě malé děti (z toho jedno, které bylo v kočárku) byly podle ní převezeny do přerovské nemocnice a jedno z dětí bylo letecky transportováno do Fakultní nemocnice v Ostravě. „Dechové zkoušky u řidiče i chodkyně byly negativní. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 5000 korun,“ doplnila mluvčí s tím, že okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám