Hlavní obsah

Tramvaj v Ostravě srazila seniora, v nemocnici zemřel

Právo, Novinky, plk, kub
Ostrava
Aktualizováno

Tragickou srážku seniora s tramvají vyšetřuje policie v Ostravě. Nehoda se stala v pondělí ráno, kdy tramvaj srazila pětasedmdesátiletého muže a odhodila jej několik metrů daleko. Stav zraněného se v sanitce prudce zhoršil, muž v nemocnici zemřel.

Foto: Mapy.cz

Zastávka Důl Jindřich v Ostravě

Článek

Nehoda se stala kolem 8:30 u zastávky Důl Jindřich v Moravské Ostravě. Když přijeli na místo nehody záchranáři, byl muž při vědomí. „Zasahující lékař u něj zjistil mnohočetná vážná poranění v oblasti hrudníku, pánve, dolních i horních končetin,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Stav zraněného se však velmi rychle zhoršoval, v sanitním vozidle došlo i k selhání krevního oběhu. „Posádka muži zajistila vstup do kostní dřeně pro podávání léků, umělou plicní ventilaci a provedla další urgentní lékařské výkony. Zahájena byla nepřímá srdeční masáž,“ doplnil a dodal, že v ní záchranáři pokračovali i během převozu do nemocnice.

Po předání na urgentním příjmu nemocnice muž svým těžkým zraněním podlehl. Mluvčí policie Soňa Štětínská uvedla, že policie vyšetřuje okolností nehody a hledá svědky, kteří neštěstí viděli. Muž podle všeho vstoupil do kolejiště přímo před přijíždějící tramvaj.

„Tramvaj č. 14 přijížděla po ulici Nádražní od křižovatky s ulicí Českobratrskou (ve směru od tramvajové zastávky Stodolní) k tramvajové zastávce Důl Jindřich, kde došlo ke střetu. Obracíme se na další svědky, kteří by mohli k nehodě podat jakékoliv informace, nechť kontaktují policisty na bezplatné lince 158,” sdělila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám