Hlavní obsah

Při nehodě na Novojičínsku se zranilo osm lidí včetně tří dětí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm zraněných, z toho tři děti ve věku dvou a tří let, si v sobotu v podvečer vyžádal střet dvou osobních aut na Novojičínsku. Nejvážnější poranění utrpěla devětačtyřicetiletá žena, kterou záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO).

Foto: HZS Zlínského kraje

Článek

K nehodě došlo pár minut před 19. hodinou nedaleko Libhoště na rekonstruované silnici I/48. V Renaultu Megane Combi cestovali čtyři lidé, ve Volkswagenu Sharan jely dvě ženy a tři děti. „V křižovatce silnice I/48 se silnicí III. třídy nedal pětašedesátiletý řidič renaultu přednost protijedoucímu vozidlu Volkswagen, který řídila osmatřicetiletá žena, a došlo ke srážce. Při ní se zranily osádky obou vozidel mimo řidiče renaultu,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Srážku nejhůře odnesla devětačtyřicetiletá žena, která si poranila hrudník, břicho, pánev a obě nohy. Záchranáři ji převezli na traumatologické centrum FNO.

„Dvaasedmdesátiletá žena zůstala po nehodě krátce v bezvědomí a jevila známky otřesu mozku. Po ošetření byla předána na chirurgické ambulanci novojičínské nemocnice,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že do stejné nemocnice byli převezeni i zbylí zranění.

„Čtyřiasedmdesátiletý muž s poraněním horních končetin, třiatřicetiletá žena s poraněním hrudníku a dolní končetiny a osmatřicetiletá žena s poraněním horní končetiny. Jejich poranění byla vesměs středně závažná. Tři děti ve věku dvou a tří let, byly vyšetřeny lékařem, k vyloučení poranění byly přepraveny na dětskou ambulanci,“ doplnil.

Po srážce byla u obou řidičů provedena orientační dechová zkouška na alkohol i test na přítomnost návykových látek s negativním výsledkem. Policisté nehodu šetří pro podezření spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Po dobu vyšetřování nehody a odklizení havarovaných vozidel byla silnice v obou směrech uzavřena, což velmi komplikovalo dopravu,“ uvedla policejní mluvčí Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám