Hlavní obsah

Trhovci u Chebu nestihli zavřít sklad, celníci našli tisíce padělků

Novinky, kub
Cheb

Celní správa odhalila při kontrolách na Chebsku téměř tři tisíce padělků různého zboží luxusních značek. Škodu na ochranných známkách celníci odhadli na více než 60 milionů korun.

Foto: Celní správa ČR

Prodejci podle celníků nabízeli padělky luxusních značek

Článek

Celníci zabavovali zboží během tří kontrol v červenci a srpnu v obci Svatý Kříž, o výsledcích informovala v úterý mluvčí celníků Lenka Havelková. Razie se týkaly tržnice Asia Dragon Bazar.

Foto: Celní správa ČR

Jeden ze skladů trhovci nestihli zavřít

„V prostorách před stánky i v nich celníci zajistili více než 2 700 kusů oděvních doplňků, galanterního zboží a hodinek, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví,“ sdělila mluvčí.

„U jedné z kontrol našli celníci zboží také v příručním skladu, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a který nestihli při příjezdu celníků zavřít,“ zmínila Havelková.

Foto: Celní správa ČR

Celníci se zaměřili na tržnici Asia Dragon Bazar

Ve skladu byly uložené padělky kabelek, peněženek, batohů a dalších výrobků, které prodejci nabízeli jako originály značek například Nike, Adidas, Gucci, Prada nebo Rolex. Hodnota zboží by podle mluvčí v ceně originálních výrobků dosáhla až 63 milionů korun.

Havelková dodala, že kontroly mají pokračovat, protože trhovci prodávají podezřelé zboží dále, i když jim hrozí jeho zabavení i peněžité tresty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám