Hlavní obsah

Policie na Rychnovsku střílela kvůli ujíždějícímu řidiči, byl pod vlivem drog

Právo,

V dramatický zákrok se v úterý po 23. hodině proměnil záměr policistů na Rychnovsku zkontrolovat vůz, který podle jejich mínění řídil muž bez platného řidičského oprávnění. Řidič (32) na jejich výzvu nereagoval a místo zastavení se snažil rychlou jízdou ztratit ve tmě. Po krátké honičce ho zastavil až varovný výstřel z policejní pistole.

Ujíždějící BMW zastavil varovný výstřelVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policejní hlídka si v úterý před půlnocí při asistování u drobné dopravní nehody u obce Šachov povšimla projíždějícího vozidla BMW, které měl podle jejich informací řídit muž bez platného řidičského oprávnění. Proto chtěli policisté vůz zkontrolovat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Poté, co automobil začal ujíždět, dostihla ho hlídka v opuštěné ulici na konci obce Borohrádek a přinutila řidiče k zastavení.

„Jenže řidič zjevně nepokládal situaci za ukončenou. Snažil se využít momentu, kdy jej jeden z policistů vyzval k předložení dokladů. Pokusil se zařadit rychlostní stupeň a nebezpečným, pro policisty ohrožujícím manévrem, chtěl ujet. Policista stojící čelem proti vozidlu proto neváhal a sáhl po služební zbrani. Dvěma varovnými výstřely do vzduchu a následnou hrozbou namířenou střelnou zbraní tak definitivně zamezil řidiči v dalších snahách o únik,“ dodala Prachařová.

Zadržený 32letý muž opravdu neměl platné řidičské oprávnění. Navíc když policisté provedli orientační test na přítomnost omamných látek, ukázalo se, že je pozitivní. Lékařskému vyšetření se ale muž podrobit odmítl.

Nočnímu jezdci nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám