Hlavní obsah

Dálniční známku měla Polka u Prostějova v pořádku, pak celníky zaujalo 150 tisíc cigaret

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Bezmála 150 tisíc kusů nelegálně přepravovaných cigaret zajistili olomoučtí celníci při běžné kontrole na dálnici mezi Olomoucí a Vyškovem poblíž Brodku u Prostějova. Řidička auta převážela cigarety v patnácti kartonových krabicích.

Foto: Celní správa ČR

Kontraband cigaret objevili celníci v osobním vozidle.

Článek

O případu informovala ve čtvrtek mluvčí celníků Marie Bortlová. Policisté zastavili osobní vozidlo s polskou poznávací značkou kvůli podezření, že řidička využívá zpoplatněnou komunikaci bez dálničního kuponu.

„Zjistili, že dálniční známka je v pořádku, ale vnitřní prostor vozidla je napěchován patnácti kartonovými krabicemi. Ty obsahovaly bezmála 150 tisíc kusů cigaret bez platných tabákových nálepek. Celníci zboží zajistili. Zabránili tak daňovému úniku, který byl předběžně vyčíslen na 700 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Celý případ je podle ní prověřován pro podezření na krácení daně a porušení práv k ochranné známce. „Řidičce teď hrozí trest odnětí svobody až na tři léta a také propadnutí jejího majetku ve prospěch státu,“ doplnila Bortlová.

Foto: Celní správa ČR

Zabavené cigarety na Olomoucku

Reklama

Výběr článků

Načítám