Hlavní obsah

Policisté vyšetřují vraždu seniora v pečovatelském domě v Brně

Brno
Aktualizováno

Jihomoravská policie vyšetřuje sobotní vraždu seniora v domě s pečovatelskou službou v Brně. Šetří také páteční pokus o vraždu ženy z Hodonínska, kterou v bytě napadl bývalý druh. Policisté staršího muže několik hodin po útoku zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. Obviněný čeká v policejní cele na rozhodnutí o uvalení vazby. Informoval o tom mluvčí policie Pavel Šváb.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

V sobotu policisty prostřednictvím tísňové linky kontaktovala žena z domu s pečovatelskou službou, kde našla staršího muže, který nejevil známky života.

„Na základě zajištěných stop a provedené pitvy věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy. Na objasnění všech okolností případů nadále pracujeme, jakmile to situace dovolí, zveřejníme další informace," dodal Šváb s tím, že další detaily v současné době není možné zveřejnit.

Televize Prima v neděli k případu uvedla, že vražda se stala v pečovatelském domě na Hybešově ulici a zemřelému muži bylo 80 let.

K pátečnímu pokusu o vraždu na Hodonínsku Šváb doplnil: „V pátek večer se policistům ozvala žena z Hodonínska, že ji v bytě napadl bývalý druh s úmyslem ji zabít. Čin se mu naštěstí nepodařilo dokončit".

Reklama

Výběr článků

Načítám