Hlavní obsah

Šofér v Ostravě srazil a zranil ženu na přechodu. Od srážky ujel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po řidiči, který v pátek 23. srpna ráno srazil šestapadesátiletou chodkyni a zranil ji, pátrají ostravští policisté. Po dopadení se bude šofér zodpovídat z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, za což si může vysloužit až pětiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo mezi 8.15 až 8.20 hodin v Ostravě-Hrabůvce na ulici Dr. Martínka před kruhovým objezdem s ulicí Horní. „Chodkyně přecházela silnici přes vyznačený přechod pro chodce. Při střetu se zatím nezjištěným vozem utrpěla zranění, které si zřejmě vyžádá dobu léčení delší sedmi dnů,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná s tím, že řidič či řidička od nehody ujel.

Policie proto žádá případné svědky, například i ty, co v době karambolu jeli v okolo jedoucí tramvaji, aby své informace sdělili na lince 158.

Z dosud získaných informací vyplývá, že ženu srazil vůz oranžové barvy, pravděpodobně dodávka, jedoucí v pravém jízdním pruhu ulice Dr. Martínka ve směru od Místecké ulici k ulici Horní.

Podle Holčákové není tento případ ojedinělý. Například v prvním srpnovém týdnu zahájil policejní komisař trestní stíhání osmadvacetiletého muže, který 5. srpna narazil do motorkáře a z místa srážky ujel, aniž by zraněnému motocyklistovi poskytl pomoc. Viníka našli policisté druhý den. Ten zdůvodňoval ujetí od nehody strachem z pozitivní dechové orientační zkoušky na alkohol.

Reklama

Výběr článků

Načítám