Hlavní obsah

Anonym hrozil bombou na tísňových linkách, policie dopadla 17letého mladíka

– Liberec
Právo, Michael Polák

Policistům na Liberecku se podařilo v sobotu během jedné hodiny dopadnout autora anonymního telefonátu, který odpoledne na tři tísňové linky oznámil uložení bomby v libereckém nákupním centru Globus.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o 17letého mladíka. K autorství poplašných telefonátů se přiznal. Bude se zodpovídat z provinění na šíření poplašné zprávy a jeho případ bude vzhledem k jeho věku projednávat zvláštní soud pro mladistvé,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kvůli ohlášené bombě se musel v sobotu po 15. hodině liberecký Globus uzavřít. Svou výhrůžku zavolal mladík hned na tři tísňové linky. Policii kontaktoval na linku 158, ale pak se ozval i městským policistům na linku 156 a volal i na linku 112. „Sdělil, že se má v nákupním centru Globus v Liberci nacházet bomba,“ popsala Baláková.

Policie pak společně s vedením obchodního centra nechala prostory Globusu vyklidit. „Děkujeme zákazníkům, že měli pochopení a během 10 minut náš hypermarket na výzvu opustili. Díky tomu jsme ho mohli rychle uzavřít tak, aby ho policie mohla prohledat,“ uvedla Rita Gabrielová, mluvčí Globusu.

Policisté prohledávali obchodní centrum zhruba dvě hodiny. Žádný výbušný systém nenalezli. Obchodní centrum Globus se zhruba v 17.45 znovu otevřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám