Hlavní obsah

Sedmnáctiletý mladík zbil na nádraží ve Znojmě chlapce. Kamarádi vše natáčeli

Právo, miv
Znojmo

Sedmnáctiletý mladík brutálně napadl chlapce na nádraží ve Znojmě. Celý incident si jeho kamarádi natáčeli na mobil a video následně zveřejnili. Útočník se vzápětí sám přihlásil policii. Je podezřelý z trestných činů výtržnictví a pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Rvačka, do které se mladistvý pustil rázným úderem do mladšího, o hlavu menšího školáka, se odehrála v pondělí po poledni na rampě skladištní budovy znojemského nádraží. Soudě podle toho, že si celou událost další přítomní natáčeli na mobilní telefony, byl útok nejspíše plánovaný. Kamarádi agresora svými záznamy poskytli policii důkazy.

„Ve středu navečer jsme přijali oznámení o fyzickém napadení mezi dvěma chlapci na vlakovém nádraží ve Znojmě. Událost se měla odehrát v pondělí po poledni a od čtvrtečního rána pak začalo na sociálních sítích kolovat video tohoto incidentu i s různými komentáři,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Osobní neshody

Vcelku rychle znali policisté jména aktérů a začali kontaktovat lidi ze záznamu.

„Jelikož se informace ve virtuálním světě rychle šíří, brzy se o našem intenzivním šetření dozvěděl i útočník. Sám se pak na policii dostavil, aby se k celé záležitosti vyjádřil. Jedná se o sedmnáctiletého mladíka, jenž je nyní důvodně podezřelý z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ dodala mluvčí.

Podle informací Práva se nejednalo o náhodně vytipovanou oběť útoku. Oba aktéři incidentu se znali a rvačka měla řešit osobní neshody. Policejní mluvčí ale informaci nepotvrdila.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o osoby mladší osmnácti let, nebudeme další podrobnosti již zveřejňovat,“ uvedla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám