Hlavní obsah

Taxikář vytipoval bohatého turistu a s komplicem ho jako falešní policisté přepadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Taxikáře a falešného policistu zadrželi minulý týden pražští policisté poté, co okradli cizince v hotelu. Vytipoval ho taxikář, který si všiml, že muž má u sebe větší množství peněz.

Foto: Policie ČR

Peníze a odznak, kterým se muži prokázali.

Článek

Policisté vyjeli do hotelu v Rybalkově ulici kolem půlnoci v noci na minulou sobotu. Poškozený jim řekl, že k němu na pokoj vtrhli dva muži a prokázali se průkazem policie a odznakem policejní federace. Tvrdili mu, že jde o policejní kontrolu a musí vyskládat všechny věci na postel.

„Poškozený byl rozespalý a než se stihl vzpamatovat, muži z pokoje odešli a cizinec zjistil, že mu chybí hotovost ve výši téměř dva tisíce eur (přes 50 tisíc korun),“ informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že jeden z mužů je stále v hotelu a zadržela ho. Po spolupachateli začali pátrat podle popisu přepadeného. Zadrželi ho na Václavském náměstí i s ukradenými penězi.

„Jak se ukázalo, tak jeden ze zadržených byl taxikář, který poškozeného večer do hotelu vezl a všiml si, že má u sebe větší obnos peněz,“ konstatovala Siřišťová. Muži se proto domluvili a zinscenovali falešnou policejní kontrolu.

Policisté mužům ve věku 25 a 28 let sdělili podezření z trestného činu podvodu, za který jim hrozí až dva roky za mřížemi. Peníze policie turistovi vrátila.

Reklama

Výběr článků

Načítám