Hlavní obsah

Deset dětí z tábora na Kutnohorsku odvezli do nemocnice

Novinky, kub, jap
Kounice

Zdravotníci přepravili v pondělí večer do nemocnice deset dětí z letního tábora v Kounicích na Kutnohorsku. Malí táborníci měli zejména střevní potíže, případem se zabývá hygienická stanice.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Zdravotníci na táboře zasahovali v pondělí kolem 19:30. Děti měly střevní potíže, některé rovněž zvracely a měly zvýšenou teplotu. Podle mluvčí záchranky Petry Effenbergerové odvezli její kolegové pacienty ve věku 9 až 15 let do třech nemocnic.

Případem se zabývá Krajská hygienická stanice Středočeského kraje, podle jejíž informací mělo zdravotní trable celkem 14 dětí a tři dospělí. „Případ vyšetřujeme a děláme odběry kvůli testům,“ řekla v úterý Novinkám mluvčí hygieniků Dana Šalamunová s tím, že na předběžné závěry je příliš brzy, stejně jako na případné uzavření tábora či jiná opatření.

Několik dětí se podle ní již mohlo vrátit domů, ostatní zůstávají na pozorování v nemocnici, jejich počty neupřesnila.

Co se týče příčiny zdravotních problémů, hygienici podle informací Novinek prověřují rovněž informaci, podle které se jedno z dětí nedávno vrátilo s rodiči z dovolené v Egyptě, odkud si mohlo přivézt virové onemocnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám