Hlavní obsah

Vyšetřování vraždy dítěte nepokročilo. Podle svědkyně matka křičela něco o satanovi

Právo, Petr Marek
Přerov

V případě vraždy tříletého dítěte v Přerově, kterou od středy vyšetřují tamní kriminalisté, stále nebyl nikdo obviněn. Právu to řekla v pátek krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Policie zatím tají, zda byl někdo souvislosti s případem zadržen.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v Purkyňově ulici. Kriminalisté jej ve čtvrtek vyšetřovali na místě po celý den a vyslýchali také obyvatele domu. Televize Přerov uvedla, že příjezdu policie předcházelo zmatené chování matky dítěte.

„Ráno kolem 08:30 pobíhala po sklepě, byla celá špinavá, pravděpodobně od krve, a křičela něco o satanovi. Přijeli poté policisté a vyšetřovali to,“ řekla Televizi Přerov jedna z obyvatelek domu, kde se tragédie odehrála. Matka dítěte je nyní podle místní televize ve specializovaném zařízení.

Dolejšová tuto informaci Právu nepotvrdila. „V této chvíli rozhodně nelze v souvislosti s touto kauzou používat termíny podezřelý či obviněný. Vyšetřování probíhá a my ho nyní nijak nebudeme komentovat,“ dodala mluvčí.

Tělo dítěte podle ní našli v bytě ve středu odpoledne. „Z dosud zjištěných poznatků a stop zajištěných na místě činu je zřejmé, že na smrti tříletého dítěte měla podíl jiná osoba,“ informovala už ve čtvrtek mluvčí. Pachateli za vraždu hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám