Hlavní obsah

Muž vybral pět milionů na zakoupení šperků. Peníze nevrátil, diamanty nekoupil

Právo, vor
Karlovy Vary
Aktualizováno

Na Karlovarsku řádil falešný obchodník se šperky a drahými kovy. Škoda se vyšplhala přes pět milionů korun. Karlovarští kriminalisté 30letého muže z Chomutovska zadrželi a obvinili z podvodu.

Falešný obchodník s drahými kovyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zadržený muž měl v několika případech převzít od 43letého muže finanční hotovost pod záminkou fiktivní společné investice. Ta měla spočívat v nákupu šperků a při jejich následném prodeji také zisk pro obě strany. Jednalo se o diamanty, jantar a různé další drahé kovy,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Muž si získal důvěru poškozeného svým profesionálním vystupováním a ukázkou propagačních materiálů. „K společné investici však nedošlo. Obchodník žádné šperky nezakoupil a finanční prostředky poškozenému nevrátil,“ pokračovala mluvčí.

Mohl „podnikat” i jinde

Policie v úterý dopoledne prohledala podvodníkův pronajatý rodinný dům v karlovarské městské části Počerny, přičemž mimo jiné zajistila střelné zbraně a střelivo. „Vyšetřovatel podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ konstatovala Krejčí.

V rámci prověřování případu kriminalisté zjistili, že se muž měl obdobné trestné činnosti dopustit také na dalším místě v republice. „Není tedy vyloučeno, že tímto způsobem mohl vylákat finanční hotovost i z dalších osob. Toto bude předmětem dalšího vyšetřování,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám