Hlavní obsah

Osmnáctiletá řidička sjela na dálnici do příkopu. I přes dlouhou resuscitaci zemřela

– Frýdek Místek • Aktualizováno
Právo, plk

Osmnáctiletá řidička zahynula v úterý večer na dálnici D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Mladá žena skončila s havarovaným vozem v příkopě, vážným zraněním podlehla na místě tragédie.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo ve 21.30 hodin poblíž Paskova. Sotva plnoletá šoférka zůstala po nehodě ve vraku zaklíněna.

Policejní mluvčí Eva Michalíková sdělila, že řidička vozu Volkswagen dostala z dosud nezjištěného důvodu smyk. „Manévr nezvládla a vozidlem sjela mimo komunikaci, kde auto narazilo do stromu,“ uvedla s tím, že průběh, zavinění a ostatní okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření.

„V době příjezdu posádek záchranné služby selhávalo její dýchání a krevní oběh. Poté, co se pacientku podařilo vyprostit, zahájili záchranáři resuscitaci. O záchranu pacientky se snažili tři čtvrtě hodiny. Postižená však utrpěla mnohočetná poranění, která se ukázala být neslučitelná se životem, a lékaři konstatovali její smrt,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V havarovaném autě cestovala také sedmnáctiletá dívka. Ta si při karambolu poranila záda. „Její stav nebyl život ohrožující, přepravena byla do frýdecko-místecké nemocnice,“ dodal.

Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám