Hlavní obsah

Mladý řidič na Žďársku autem zabil chodce a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Třiadvacetiletý řidič podle policie v neděli na Žďársku srazil chodce a ujel. Muž na místě zemřel, šoféra policisté během pár hodin vypátrali a zjistili, že je opilý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tísňová linka přijala informaci o muži ležícím na silnici mezi obcemi Bohdalov a Chroustov v neděli kolem páté hodiny ráno. Chodce srazilo auto a jeho řidič si nedělal těžkou hlavu s tím, aby mu pomohl. Policisté proto rozjeli pátrání po autě, při kterém jim pomáhal také psovod.

Během dopoledne už věděli, kdo je možným řidičem. „Policisté zadrželi v místě bydliště třiadvacetiletého muže, který je důvodně podezřelý, že vozidlo řídil. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní, měl 0,60 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Policisté rovnou zajistili auto Nissan Primera, které bude podrobeno znaleckému zkoumání. Mladý muž skončil v cele a následovat bude výslech. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám