Hlavní obsah

Na chatě v Beskydech se přiotrávilo jídlem 12 mladých lidí

Frýdek Místek
Aktualizováno

Dvanácti mladým lidem pomáhali v sobotu moravskoslezští záchranáři kvůli zažívacím potížím. Pět z nich muselo do nemocnice. Zdrojem bylo zřejmě jídlo, které všichni jedli, pravděpodobně grilované maso.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Záchranáři odvážejí jednoho z pacientů.

Článek

Záchranáři na zásah vyrazili na těžko přístupnou chatu v obci Bílá na Frýdecko-Místecku v sobotu dopoledne. V noci se tam přiotrávilo celkem 12 lidí ve věku 18 až 19 let.

„Průběh prudkých zdravotních obtíží, provázených nevolnostmi, bolestmi břicha, zvracením a průjmy, odpovídal bakteriální infekci, jejímž zdrojem mohla být potrava, kterou všichni postižení večer konzumovali,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři jim zajistili žilní vstupy a podali infuzi, aby nahradili tekutiny. Podali jim také potřebné léky. U sedmi lidí se stav stabilizoval a zůstali na chatě. Zbylých pět však museli převézt do nemocnice ve Frýdku-Místku.

Co přesně otravu způsobilo, není zatím jasné. Podle mluvčího měli všichni k večeři grilované maso, tudíž je pravděpodobné, že se skupina přiotrávila z něj. Protože to byla soukromá akce, hygienická stanice se případem nezabývá.

Reklama

Výběr článků

Načítám