Hlavní obsah

Vykrádal byty se zednickou špachtlí, když lidé spali

– Ostrava
Právo, den

Moravskoslezská policie obvinila pětapadesátiletého muže z toho, že na Ostravsku a Karvinsku vykradl celkem 16 bytů. Do nezamčených bytů vnikal za pár sekund pomocí zednické špachtle v době, kdy obyvatelé bytu spali. Muži za krádeže, porušování domovní svobody a další trestné činy nyní hrozí až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Upravená zednická špachtle

Článek

„Jednalo se o sérii 16 vykradených bytů, k čemuž došlo během jednoho roku. Do bytů vnikal tak, že používal speciálně upravenou zednickou špachtli. Do zabouchnutého, nezamčeného bytu se dostal během pár sekund hlavně v době, kdy poškození tvrdě spali,“ sdělil ostravský kriminalista Ondřej Jankůj.

Dodal, že muž kradl hlavně věci v předsíni bytu, tedy hned za hlavními dveřmi. „V některých případech šel ale i dál do bytů, a dokonce procházel kolem spících poškozených. Kradl především finanční hotovost. Zbylé věci jako kabelky a peněženky pak vyhazoval po okolí do kontejnerů,“ líčil Jankůj.

Foto: Policie ČR

Vykradený byt.

Obyvatelé bytu mnohdy ani ráno nezjistili, že je v noci navštívil zloděj, protože domovní dveře byly bez porušení zavřené. „Až když třeba cestou do práce začali hledat peněženku, tašku a kabelku, tak to zjistili,“ podotkl kriminalista.

Obviněný celkem způsobil škodu ve výši 120 tisíc korun. Čtrnáct bytů vykradl v Ostravě, další dva pak v Karviné. Do některých bytů se vydal i opakovaně. Vytipovával si je náhodně. Podle policie hlavně podle toho, že v bytech bylo ticho a tma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám