Hlavní obsah

Další úraz v lanovém centru. Chlapec na Novojičínsku má vážně poraněné břicho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojanovice (Novojičínsko)

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v úterý dopoledne u vážně zraněného dítěte na Novojičínsku. Osmiletý chlapec se zranil v lanovém centru v Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm, informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po jedenácté hodině přijali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska informaci z lanového centra v Trojanovicích, kde došlo k úrazu chlapce. Na pomoc vyjely dva pozemní týmy a následně vzlétnul i záchranářský vrtulník,“ sdělil Humpl.

„Chlapec měl v lanovém centru při zdolávání překážky uklouznout na plošině a při následném pádu se udeřit o její hranu. Zasahující lékař u něj při prvotním ošetření zjistil známky vážného poraněné břicha, nevyloučil ani poranění v oblasti hrudníku,“ doplnil Humpl.

Záchranáři dítě ošetřili a poté jej vrtulníkem transportovali do ostravské fakultní nemocnice na urgentní příjem.

Úrazů dětí v lanových centrech v poslední době přibývá. Na počátku července se v lanovém centru v šumavské Modravě málem uškrtila devítiletá dívka. Při zdolávání posledního úseku dráhy, tzv. tarzaního sjezdu, zacvakla karabinu bezpečnostního postroje místo na pojezdovou karabinu přímo na lano. Během jízdy se zasekla, a když se pustila madla, lana se napnula a sevřela jí krk.

Ve zhruba šestimetrové výšce se začala dusit, přičemž na krátkou dobu ztratila vědomí. Policisté nakonec nikoho neobvinili, podle nich za nehodu mohla sama dívka.

Další případ se odehrál v Domaníně na Žďársku. Desetiletá dívka se tam málem uškrtila na bezpečnostním úvazku. Spadla na pohyblivé překážce, kde jsou zavěšeny pneumatiky. Spadla a hlava se jí zachytila mezi jisticími smyčkami. Také ji musel do nemocnice převézt vrtulník se středně těžkým zraněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám