Hlavní obsah

Na Pardubicku zadrželi migranta, který trpí nakažlivou kožní nemocí

Právo, Novinky, ok, ner
Pardubice
Aktualizováno

Policie tento týden zadržela na nádraží na Pardubicku zřejmě nelegálního migranta, který o sobě tvrdí, že je mu 16 let a je z Afghánistánu. V nemocnici zjistili, že trpí nakažlivou kožní nemocí.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Mohu potvrdit, že byl na nádraží v Uhersku zadržen muž, jenž o sobě tvrdí, že je migrant z Afghánistánu. Neznáme jeho totožnost a zjišťujeme ji,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská.

Podle ní lékaři v nemocnici zjistili, že trpí nakažlivou kožní nemocí. „O jakou nemoc jde, netuším, ale lidé v ohrožení nebyli. Nyní je umístěn v zařízení pro uprchlíky v Bělé pod Bezdězem,“ konstatovala Janovská. Původně policie uváděla, že jde o vysoce nakažlivou nemoc, později ale informaci opravila.

Podle informací Práva jde o kožní chorobu bulózní impetigo, která postihuje povrchové vrstvy kůže. Vyskytuje se hlavně u dětí, ale i dospělých. Je poměrně častá a projevuje se puchýři, které praskají. Léčí se antibiotiky.

Policii mladík řekl, že do Evropské unie se dostal s pomocí převaděčů, jel v úkrytech vozidel a nákladních vlaků takzvanou balkánskou cestou. Policie se případem dále zabývá a kromě totožnosti zjišťuje, odkud muž přijel a jestli někde požádal o azyl. Podle svých slov však o azyl nikde nežádal.

Reklama

Výběr článků

Načítám