Hlavní obsah

Mimořádná brutalita, výjimečné tresty. Pár vrahů jde na 27 a 28 let do vězení

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Pavel Orholz

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal ve čtvrtek do vězení Michaelu Krajčovou na 28 let a Jána Moncoľa na 27 let. Podle trestního senátu zavraždili loni v lednu 59letého muže a jeho o pět let mladší manželku v mobilním domku v Dobešicích na Písecku. Dle vyšetřovatelů jim zasadili 25 ran kuchyňským nožem, obětem ukradli 400 tisíc korun z domácího trezoru.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice dostala za vraždu manželů výjimečné trestyVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Rozsudek zatím nenabyl právní moci, lze se proti němu odvolat.

„Ze spisu je zřejmá brutalita, s jakou obžalovaní čin spáchali,“ uvedla v odůvodnění rozsudku soudkyně Olga Smrčková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Vrazda rozsudek

Moncoľ se k vraždě přiznal v přípravném řízení. „Mezi Miškou a pánem došlo k hádce. K prudké konfrontaci. Pán chytil nůž a zaútočil na Mišku. Ohnal jsem se a bodl mě do ruky. Zezadu se na Mišku přihnala paní s nožem v ruce. Ke konci jsem zjistil, že jsem je ubodal, ale bylo to instinktivně. Mám vojenský výcvik a byl jsem bodnutý jako první,“ řekl Moncoľ policistům.

Krajčová odmítla u soudu i v přípravném řízení vypovídat. Svědci uvedli, že manželský pár bral 29letou Krajčovou jako vlastní dceru. Ona se jim prý odvděčila tím, že zavolala Moncoľa a spáchala na nich loupežnou vraždu. Podle soudních znalců z oboru psychologie necítí ani jeden z obžalovaných lítost.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaní u souduVideo: Pavel Orholz, Právo

Pachatelé po vraždě ujížděli přes hranice a až po několika dnech je dopadla policie v Rumunsku. V minulosti byl Moncoľ už soudně trestán a sám policistům sdělil, že se pohybuje ve vysoce kriminálním prostředí. Při výslechu popíral, že by se jeho kamarádka Michaela Krajčová na vraždě podílela.

Reklama

Výběr článků

Načítám