Hlavní obsah

Muž na Znojemsku jel na policii žalovat na souseda. Naměřili mu skoro dvě promile

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jevišovice

Podat oznámení na souseda kvůli fyzickému napadení se rozhodl na policejní služebně v Jevišovicích na Znojemsku pětašedesátiletý muž. Zloba převládla nad rozvahou, a tak se policisté nestačili divit, když na služebnu přijel autem podnapilý senior.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž z Jihlavska tráví dovolenou na Znojemsku. Přitom se ale dostal do konfliktu se sousedem, a tak se obrátil na policii se žádostí o vyřešení sporu. Nechce, aby sousedovi násilnický incident prošel.

„Zatelefonoval na nejbližší policejní oddělení do Jevišovic a slovní rozepři s následným fyzickým napadením nahlásil. Lékařské ošetření prý není potřeba, ale fyzické napadení chce rozhodně řešit,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Policistům řekl, že je v pořádku, ošetření nepotřebuje a navrhl, že oznámení přijede na služebnu sepsat. Jak řekl, tak i učinil a zanedlouho zastavil s autem před služebnou.

Policisté ale nebudou řešit jen přestupek proti občanskému soužití. „Šetří i podezření z trestného činu. Oznamovatel se totiž dostavil značně opilý. Po vystoupení z vozidla se podrobil dechové zkoušce a její výsledek byl 1,7 promile alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz činnosti,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám