Hlavní obsah

Řidič, který se srazil s lyžařkou, byl obviněn

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti si ve čtvrtek převzal 36letý muž ze Semil, který vjel 9. února do jízdní dráhy 31leté lyžařce na sjezdovce číslo 2 Pod lany na Ještědu. Žena při nárazu utrpěla rozsáhlá vnitřní zranění, kterým následně podlehla v liberecké nemocnici.

Článek

Muži nyní hrozí až dva roky vězení. Právu to ve středu sdělila tisková mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že se policistům nyní vrátila doručenka, jež potvrdila, že si muž převzal obvinění zaslané poštou.

Nehoda se stala v dopoledních hodinách, když jel 36letý muž s vozidlem Sportovního areál Harrachov po Televizní cestě do Sportovního areálu Ještěd (SAJ). Do boku vozu narazila v plné rychlosti mladá lyžařka.

Vůz ujel po cestě několik set metrů od hlavní silnice, než se dostal do kritického místa střetu s lyžařkou. Překonat přitom musel bezpečnostní závoru, která má chránit cestu před vjezdem neukázněných řidičů. "Máme potvrzeno, že závora na Televizní cestě byla otevřena," zmínila Suchánková.

Jak upřesnila, provedená soudní pitva prokázala, že bezprostřední příčinou smrti lyžařky bylo vykrvácení v důsledku rozsáhlých poranění. Podle tajemníka SAJ Jiřího Zeronika byl po nehodě na Televizní cestě zpřísněn režim a sjezdovka opatřena výraznějšími varovnými cedulemi, upozorňující sjezdaře na silnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám