Hlavní obsah

Pod dětmi na Strakonicku se prolomila terasa hotelu, 15 zraněných

Právo, Novinky, ČTK, ok, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice
Aktualizováno

Na Strakonicku se v úterý večer zranilo 15 nezletilých dětí. Prolomila se pod nimi terasa hotelu. Žádné dítě nemá vážné zranění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K havárii došlo v hotelu Pila v Sedlici, která je vzdálená asi sedm kilometrů od Blatné. Místní se shodují, že pád terasy se dal jen velmi složitě předvídat.

„Těžko jsme mohli této nehodě zabránit, protože dřevo na terase bylo vyhnilé zevnitř. Vždy po sezóně před zimou děláme údržbu a rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by terasa neměla vydržet větší návštěvnost,“ sdělil Právu otec provozovatele hotelu.

Mluvčí policie Jaromíra Nováková uvedla, že se zranily děti z Prahy, které byly na táboře. Terasa se zřítila, když si na ní prohlížely výstavu cizokrajných hudebních nástrojů.

Děti podle mluvčí spadly asi ze tří metrů. Podle policie neutrpěly vážná zranění a žádné z nich není v ohrožení života. Byly převezeny do jihočeských nemocnic.

„Rozsah zranění, příčina a okolnosti pádu dřevěné terasy jsou předmětem šetření,“ konstatovala Nováková. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Věk dětí policie neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám