Hlavní obsah

Soud poslal do vazby řidiče dodávky, která se na Rakovnicku střetla s vlakem

Rakovník

Soud v úterý poslal do vazby 25letého řidiče dodávky, která se v sobotu střetla na Rakovnicku u obce Příčina s osobním vlakem. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí muži trest odnětí svobody na tři až 10 let, uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Jeden člověk při nehodě zemřel, dalších sedm se zranilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda vlaku a dodávky na RakovnickuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Havárie se stala v sobotu odpoledne na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací.

Foto: Aktu.cz

Při nehodě se srazilo několik lidí.

Při nehodě, která se stala v sobotu po 15:00, zemřela žena, která cestovala v autě. Dalších sedm lidí se zranilo. Dva lidé jsou zranění těžce, jeden z nich jel ve vlaku. Další žena a jedno dítě se zranily středně těžce, další tři lidé lehce. Řidič dodávky vyvázl s lehkým zraněním, strojvedoucí vlaku bez zranění. Posádka dodávky byli cizinci.

Foto: HZS Středočeského kraje

Při nehodě zemřela žena.

Zkoušky na alkohol u řidiče dodávky a strojvedoucího byly negativní. Jakou rychlostí dodávka jela a další okolnosti nehody, policie nadále zjišťuje. Při havárii vznikla škoda 5,16 milionu korun.

Provoz na železniční trati mezi Lubnou a Zavidovem na Rakovnicku byl obnoven v neděli ráno před 05:30, tedy asi 14 hodin po nehodě. Havarovaný vlak, který po nehodě skončil napříč přes koleje a sjel z asi třímetrového náspu, musel zpět na koleje dostat speciální jeřáb pomocí několika lan v neděli po třetí hodině ranní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám