Hlavní obsah

Policie odložila případ ženy zraněné vybuchlým šlehačkovačem

– Hradec Králové
Novinky, kub

Královéhradecká policie odložila případ podezření z těžkého ublížení na zdraví týkající se ženy, která se loni o Vánocích vážně zranila při výbuchu tlakové lahve na výrobu šlehačky. Dovozce čínského výrobku podle vyšetřovatelů dlouhodobě informoval o závadě a nabízel bezplatnou výměnu zařízení. Žena i přesto šlehačkovač používala. Není ale jasné, zda věděla, že výrobek je problematický.

Foto: Policie ČR

Šlehačkovač, který explodoval ženě v Hradci.

Článek

„Vyšetřovatel k závěru došel jednak z výsledků šetření, které získal i díky provedeným výpovědím, dále čerpal z doložených dokumentů a vyjádření České obchodní inspekce (ČOI),“ uvedla v pondělí mluvčí policie Iva Kormošová.

Inspekce podle ní rovněž potvrdila, že dovozce zboží splnil zákonné podmínky ochrany spotřebitele. „Zejména bezodkladným a dlouhodobým způsobem informoval spotřebitele o vadě na výrobku a nabízel jeho bezplatnou výměnu,“ upřesnila Kormošová.

„Dále ČOI potvrdila, že produktová dokumentace k výrobku byla dostatečná a nepodléhala povinnosti provádět zkušební testy v České republice,“ dodala mluvčí.

Šlehačkovač vybuchl dvaapadesátileté ženě v ruce loni 23. prosince, s těžkým zraněním skončila na měsíc v nemocnici a pak měla nastoupit dlouhodobou rehabilitaci. O jejím aktuálním zdravotním stavu policie neinformovala.

Jeden z prodejců čínského šlehačkovače od loňska upozorňoval na nebezpečnost výrobku prodávaného po celé Evropě. „Společnost byla informována o úrazu způsobeném prasknutím plastové hlavice. Výrobek byl s okamžitou platností stažen z prodeje,“ informovala již dříve společnost Vetroplus s nabídkou výměny plastového nástavce za hliníkový nebo vrácení peněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám