Hlavní obsah

Zaparkované auto ukrývalo kokain za třičtvrtě milionu a peníze v ponožce

– Praha
Novinky, ok, jap

Kokain v hodnotě třičtvrtě milionu korun a 200 tisíc k tomu našli kriminalisté v autě zaparkovaném v jedné z ulic Prahy. Auto sloužilo jako balicí a obchodní místo, odkud 34letý cizinec prodával drogy. Policie ho zadržela a nyní mu hrozí 10 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení drogového dealeraVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policie zadržela cizince původem z Afriky na konci června a v pátek zveřejnila video. Prodej probíhal přes SMS, ve které bylo uvedeno, kam má kokain přivézt. Kriminalisté zadokumentovali desítky prodejů, mimo jiné jednomu zájemci v 66 případech předal drogy za celkem 150 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Nalzené peníze

Při zadržení u sebe cizinec drogy neměl, a tak se policisté vydali prohledat vozidlo. „Auto sloužilo jako úkryt a místo k balení a přípravě drog určených k distribuci. Policisté ve vozidle nalezli kokain v celkové hodnotě přibližně tři čtvrtě milionu korun, dále více než 50 již připravených sáčků kokainu,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Připravené drogy k prodeji

Kromě drog bylo v autě v ponožce 200 tisíc korun a 500 eur. Aby měl dealer také nějakou legální práci, rozdával v centru kromě drog letáky s nabídkou plavby po Vltavě.

Muž byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám