Hlavní obsah

Dvojice unesla za bílého dne v Praze muže, který venčil psa

– Praha

Pražští kriminalisté se ve středu obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po únosci, který pomáhal svému kumpánovi za bílého dne v Praze unést 32letého muže. Jeden z podezřelých byl po dvou letech vyšetřování dopaden, druhý je na útěku. Motivem únosu byly podle policie peníze.

BEZ KOMENTÁŘE: Únos v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Únos se odehrál v Salmovské ulici v roce 2017. Únosci předtím několik dní muže sledovali, aby zjistili, co dělá. Posléze připravili plán, jak ho unést při venčení psa, což následně provedli. Přepadli ho, naložili do auta a odvezli za Prahu.

„Tam jej nepřetržitě po celou dobu trýznili a vydírali ve snaze od něj získat finanční hotovost. Muže nakonec pod velkým fyzickým a psychickým nátlakem přiměli k příslibu vydání větší finanční hotovosti, na jehož základě ho následující den pustili,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Detektivové až letos získali k případu informace, díky nimž se jim podařilo zadržet jednoho z podezřelých, který byl poté obviněn. Neznají však dosud druhého muže. Jeho podobu ve středu zveřejnili spolu s videem z přepadení.

„V případě, že poznáváte podezřelého nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, bydlišti, informace prosím oznamte na linku 158 nebo na číslo 731553135,“ uzavřela Kropáčová s tím, že únoscům hrozí za vydírání až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám