Hlavní obsah

Policie dopadla řidiče, který v Brně po hádce úmyslně srazil autem chodce

Právo, js

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až 18 let vězení hrozí za pokus o vraždu 43letému řidiči, který v květnu v Brně v Chrlicích záměrně srazil svým osobním autem 29letého chodce, vážně jej zranil a pak z místa činu ujel. Policii se nyní podařilo motoristu vypátrat. Po zadržení skončil muž ve vazbě. Motivem tohoto útoku byla předchozí drobná hádka řidiče s chodcem.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chodec se nejprve zřejmě nedopatřením připletl na křižovatce ulic Šromova a Zámecká autu do jízdní dráhy. Nikomu se ale nic nestalo.

„Řidič z místa odjel, pak zastavil a rozhodl se vrátit,“ popsal Právu mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Zřejmě v hněvu nebo možná pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek se pak muž rozjel zpět přímo proti 29letému chodci. Toho srazil, načež podle výpovědi svědků odjel směrem k dálnici. Zraněnému poskytli na místě první pomoc svědci.

Po vypátrání podezřelého policisté zjistili, že muž v době nehody ani neměl řidičský průkaz. Před časem mu byl odebrán. Měl již sice nárok na jeho vrácení, o opětovné vydání dokladu ale nepožádal.

„U vozidla, které při srážce řídil, navíc zjistili, že jsou již naplánované opravy, které měly následky nehody zakrýt,” doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám