Hlavní obsah

Zloděj se zasekl v rozbité výplni dveří žižkovského baru

Novinky, kub
Praha

Pražští policisté zadrželi muže podezřelého z vykradení jednoho z barů na Žižkově. Hlídku na místo přivolali svědci, kteří slyšeli hluk. Policie nakonec našla muže zaseknutého ve dveřích. Policisté zveřejnili videozáznam ze zadržení.

BEZ KOMENTÁŘE: Vloupání do baru na ŽižkověVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal ve čtvrtek o půl páté ráno v Husitské ulici. Svědek slyšel hluk z baru, který už ale měl mít po zavírací době.

„Podle jeho slov by měl být zloděj ještě uvnitř. Policisté po příjezdu na místo nalezli poškozenou skleněnou výplň vstupních dveří,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Jedna hlídka zůstala u vchodu a druhá se vnitroblokem dostala do zadní části podniku. „Uvnitř zahlédla muže, který páčil mříže na okně, aby se dostal ven,“ popsal mluvčí.

Muž si policistů všiml a snažil se před nimi ukrýt uvnitř v baru. „Během chvíle však pochopil bezvýchodnost své situace, uposlechl pokynů policistů a dobrovolně vylezl ven,“ uvedl Rybanský.

Dostat se z rozbitých dveří ale nebylo snadné, podezřelému policisté pomohli podanou rukou. Podle Rybanského se muž soukal ven stejným místem, kterým se dostal dovnitř. „Jinudy se tam s největší pravděpodobností dostat nemohl,“ upřesnil mluvčí.

Třiatřicetiletý muž podle něj nadýchal přes dvě promile. Celkovou škodu vyšetřovatelé spočítali na 70 000 korun. Policie muže obvinila z krádeže a poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám