Hlavní obsah

Duben bude pro řidiče měsícem tvrdých kontrol

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie plánuje během následujícího měsíce přísné kontroly na silnicích. Jen na celostátní úrovni jich má být deset. Jejich termíny z pochopitelných důvodů tají. Kontroly bude doplňovat řada akcí krajských a okresních či obvodních razií na silnicích.

Článek

"Budeme kontrolovat vše, co nám umožňuje zákon. Alkohol za volantem, dodržování dopravních značek a způsob jízdy, technický stav vozidla, budeme pátrat po ukradených vozech a hledaných osobách, provádět prohlídky vozů, vážit kamióny, kontrolovat parkoviště a odpočívadla, vyhledávat dálniční gangy a podobně," vysvětlil Právu důstojník policejního prezídia Vladimír Stupka.

Podle šéfa středočeské dopravní policie Stanislava Humla jsou policisté na dubnové akce důkladně technicky a takticky připraveni.

Hlavní cíl: vyřazení vozidel ve špatném stavu

"Využijeme možností ukládat na místě blokové pokuty do výše pěti tisíc korun, předávat odborům dopravně správních agend na radnicích návrhy na pozastavení řidičského oprávnění, osvědčení o registraci vozidla," řekl Huml. Zdůraznil, že jedním z hlavních cílů bude snaha vyřadit z provozu vozidla, která svým technickým stavem ohrožují dopravu.

"Převažování kamiónů bude taky důležité. Přetížené kamióny ohrožují bezpečnost dopravy a poškozují vozovku," dodal Huml.

Rázné kontroly jsou připraveny také obvodními ředitelstvími v hlavním městě. "Máme je velmi dobře připraveny. V pravidelných akcích Blok v síti kontrol loni každý měsíc za jedinou noc od osmi večer do tří hodin po půlnoci uvízlo v síti našich kontrol na padesát až sto podnapilých a neukázněných řidičů a zlodějů aut," řekl obvodní policejní ředitel v Praze 3 Jiří Neuwirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám