Hlavní obsah

Motorkář při honičce Prahou přehlédl betonový blok

Novinky, ok, jap
Praha

Tvrdým pádem skončilo pronásledování opilého motorkáře v Praze. Muž při ujíždění narazil do betonového zátarasu, tzv. city bloku, a skutálel se několik desítek metrů od motorky. V dechu měl okolo dvou promile alkoholu. O případu z víkendu informovala ve čtvrtek policie.

Honička motorkáře v Praze skončila tvrdým pádemVideo: Novinky.cz/ Policie ČR

 
Článek

Policisté jeli ulicí Generála Šišky, když proti nim po desáté večer vyjel motorkář v protisměru. Hlídka se za ním otočila a zastavila jej v zastávce. Jakmile však policisté vystoupili, muž na stroji se opět rozjel.

„Jak muž ujížděl ulicí směrem k vodě, tak naboural do betonového zátarasu. Muž upadl a motorka odletěla,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Zraněnému 42letému muži poskytla pomoc hlídka, která ho pronásledovala. Operační tam zároveň vyslal policisty ze speciální pořádkové jednotky, mezi kterými byl zdravotník s vybavením, díky kterému se může postarat o pacienta do příjezdu záchranářů.

Byl při vědomí

„Když jsme přijeli, tak to vypadalo docela hrůzostrašně. Ten motorkář ležel zhruba 10 metrů od místa nehody. Byl při vědomí, komunikoval, nenašli jsme žádné masivní krvácení. Měli jsme připravený defibrilátor, ale naštěstí ho nebylo potřeba,“ řekl Novinkám zasahující policista Pavel Pavlovič.

Hned nato přijela záchranná služba, která muže ošetřila. „Záchranáři si muže převzali, zajistili ho pánevním pásem a vakuovou matrací, podali léky na bolest a zajistili žilní vstupy. Následně byl převezen s úrazem pánve, hlavy a nohy do nemocnice v Motole,“ doplnila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Policisté následně zjistili, že motorkář řídil opilý. „Dechová zkouška ukázala, že měl zhruba dvě promile alkoholu,“ konstatoval Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám