Hlavní obsah

Auto nacouvalo do lidí před barem v Holýšově a strhla se bitka

Novinky, kub
Holýšov

Policisté vyšetřují výtržnictví v Holýšově na Domažlicku v Plzeňském kraji, kde čtveřice chodců napadla řidiče auta, který do nich předtím nacouval. Kromě řidiče byli všichni pod vlivem alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke konfliktu došlo minulý týden v pátek krátce před půlnocí v Holýšově na křižovatce ulic Luční a Pod makovým vrchem. Třicetiletý řidič auta značky Ford Galaxy tam při otáčení v křižovatce podle policie částečně couvl k místnímu baru.

„Přitom narazil do skupiny chodců, kteří přecházeli ulici Luční. Šestačtyřicetiletý muž a sedmačtyřicetiletý muž utrpěli lehké zranění,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že u střetu s autem byly ještě dvě ženy.

HROMADNÁ RVAČKA NA KOLÍNSKU
Na oslavě byl jeden host prohozen oknem

Nehoda se sice obešla bez vážných zranění a zdravotníci nemuseli nikoho ošetřovat, měla ale stejně dohru. Mladší z chodců poškodil pěstí čelní sklo fordu, kopanci poškodil loketní opěrku sedadla a rovněž napadl řidiče.

„Poté došlo ke vzájemné potyčce všech. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 16 500 korun. Holýšovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví,“ upřesnila Brožová.

V šarvátce zřejmě sehrál roli také alkohol. Ten policie u řidiče nezjistila, opačně tomu ale bylo u ostatních: starší chodec nadýchal 2,19 promile, mladší 1,61, alkohol v dechu měly i další dvě účastnice nehody – 50letá žena 1,16 a 47letá 0,91 promile.

Policie dále okolnosti nehody a následující šarvátky vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám