Hlavní obsah

Ptala se syna i na to, zda může uklízet. Policie mladíka obvinila z týrání

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 23letého muže z Kraslic, který podle vyšetřovatelů od roku 2011 až dosud ve společné domácnosti týral a okrádal svoji matku. Policisté jej obvinili z nebezpečného vyhrožování, porušování domovní svobody, krádeže, vydírání a týrání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záminky pro vulgární nadávky, urážky a ponižování byly podle policie různé. Jednou z nich byla například nespokojenost s chodem domácnosti nebo s nezajištěním jeho potřeb. „Agresivní chování v muži vyvolala například situace, kdy mu matka nechtěla dát peníze,“ uvedla mluvčí policie Soňa Podlahová. Matce vyhrožoval fyzickým napadením a smrtí.

Během loňských Vánoc a pak opět od února měl svou matku vulgárně napadat až několikrát do týdne. „Žena byla natolik vyděšená, že se svého syna ptala, zda může například vařit nebo uklízet, aby ho tím nerušila,“ pokračovala mluvčí.

Matka několikrát syna požádala, aby si našel práci, aby jí pomohl s penězi na chod domácnosti. „To se však muži nelíbilo a v několikahodinových intervalech měl ženě hned poté nadávat,“ sdělila mluvčí.

Jeho chování vyvrcholilo na začátku tohoto týdne, když se obviněný s matkou bavil o možném pracovním pohovoru. To v něm vyvolalo vztek, takže vzal v kuchyni dýku a začal s ní matce šermovat před obličejem. Přitom matce vyčítal, že mu nic nekoupí a že mu s otcem zkazili život.

„Následně měl se špičkou sečného předmětu poškozenou píchat do krku. Po nějaké době měl svou matku nutit, aby si ublížila sama, což odmítla,“ popisovala Podlahová s tím, že následně vzal své matce z peněženky deset tisíc korun.

Toho momentu matka využila matka k útěku z bytu a přivolání policie. Obviněný muž byl zadržen a soud ho poslal do vazby. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 8 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám