Hlavní obsah

Pár hodin po skončení zákazu řízení muž ujížděl policistům v Hradci Králové rychlostí 110 km/h

Hradec Králové

Čtyři hodiny po skončení zákazu řízení ujížděl v noci na středu 33letý řidič policejní hlídce Hradcem Králové rychlostí až 110 km/h. Po dopadení přiznal, že před jízdou vypil dva panáky rumu. Test na drogy však odmítl.

Po městě se řítil stokilometrovou rychlostíVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka policie chtěla kolem čtvrté hodiny ráno zkontrolovat řidiče Škody Octavia, který ovšem sešlápl plyn a začal ujíždět. V ulici Chelčického v rychlosti okolo 110 km/h nezvládl zatáčku a narazil do středového ostrůvku.

„Policisté použili donucovací prostředek hrozba namířenou zbraní, aby posádka vystoupila z auta. Třiatřicetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce, která ukázala výsledek 0,3 promile alkoholu. Orientační test na přítomnost návykových látek odmítl,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Nabourané auto

Z evidence následně hlídka zjistila, že o půlnoci muži skončil zákaz řízení, avšak řidičský průkaz má zadržený kvůli jiným prohřeškům.

„Muž se do protokolu přiznal, že před jízdou vypil dva panáky rumu a že o blokaci řidičského průkazu ví. Odmítl, že by byl uživatelem drog,“ konstatovala Kormošová.

Řidiči nyní hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun a další zákaz řízení až na dva roky. Škoda byla vyčíslena na 42 tisíc korun. Muž ani jeho spolujezdkyně nebyli zraněni.

Reklama

Výběr článků

Načítám