Hlavní obsah

Nehoda malých fotbalistů na D35: Kamion byl odstavený u krajnice

Olomouc

Policie vyšetřuje úterní nehodu autobusu s malými fotbalisty a kamionu jako obecné ohrožení z nedbalosti. Podle jejího zjištění autobus narazil do kamionu odstaveného u krajnice. Zraněno bylo celkem 18 lidí, škoda je půl milionu korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda na dálnici D35

Článek

"Příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k dopravní nehodě došlo, jakož i míru zavinění obou řidičů kriminalisté nadále prověřují. Řidič nákladního vozidla se podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by byl ovlivněn alkoholickými nápoji. Případné ovlivnění řidiče autobusu zjišťujeme," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Proč kamion v odstavném pruhu na dálnici stál, policie nesdělila.

V autobuse, který jel po silnici ve směru na Mohelnici z Prostějova, cestovalo vedle řidiče dalších 27 cestujících, z toho dva dospělí a 25 dětí. Autobus převážel týmy fotbalového klubu 1. SK Prostějov k utkání přípravek. Zraněno bylo 18 lidí, převážně nezletilí. Malí fotbalisté utrpěli většinou lehká zranění, zejména odřeniny a pohmožděniny.

Zranili se i trenéři 

Zástupci klubu v úterý vpodvečer uvedli, že jedno dítě zůstalo z preventivních důvodů v nemocnici přes noc na pozorování, ostatní malé hráče si jejich rodiny odvezly domů. Jeden z trenérů si zranil nohu a druhý podstoupil operaci, uvedl za klub Ivo Heger. Nejvážněji se zranil řidič autobusu, kterého museli vyprostit z vozu hasiči; do nemocnice ho poté přepravil vrtulník.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda na dálnici D35

Kvůli nehodě se na dálnici vytvořily několikakilometrové kolony. Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování havarovaných vozidel byla dálnice zhruba pět hodin uzavřená. Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy šlo o mimořádnou událost, na místě zasahovaly posádky záchranných služeb z celého okolí včetně letecké záchranné služby. Na místě pomáhalo cestujícím i jejich rodinným příslušníkům několik krizových interventů z řad policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám