Hlavní obsah

Prchající zloděj vláčel v Brně prodavačku po zemi

Právo, mh
Brno

Mladý muž se v podchodu u brněnského hlavního nádraží pokusil minulý čtvrtek ukrást ze stojanu u prodejního stánku kabelku, čin se mu však nevydařil. Nejdříve se musel utkat s prodavačkou, která se zboží nechtěla vzdát, a poté byl na útěku dopaden třemi svědky krádeže, kteří přivolali strážníky. Městská policie zveřejnila video z incidentu.

Zloděj v Brně vláčel prodavačku s kabelkouVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Zboží zachránila sedmdesátiletá prodavačka, která mladíka pohotově chytila. Podezřelý se však nezastavil, a tak žena upadla na zem a on ji vlekl za sebou až ke schodišti. Tam se ženě vymanil a nechal ji ležet na podlaze vedle odhozené kabelky.

„Hned se za ním ovšem vydala trojice svědků. Jeden z nich šestadvacetiletého podezřelého dostihl před obchodním centrem na rohu Nádražní ulice. Muž se zmítal a snažil se mu vysmeknout. Další dva poblíž stojící muži hlasitým voláním upoutali hlídku městské policie, která právě kontrolovala prostor přestupního uzlu. Podezřelý se uklidnil hned v okamžiku, kdy k němu strážníci přiběhli,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Od prodavačky, svědků i dopadeného muže zjišťovali, co přesně se v podchodu odehrálo. Muže potom předali přivolaným státním policistům jako podezřelého z trestného činu a vyšetřovatele informovali, že se obsluze kamer městské policie podařilo případ zaznamenat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám