Hlavní obsah

Po požáru v pražském bytě našli kriminalisté uvnitř zbraně a pyrotechniku

– Praha • Aktualizováno
Novinky, kub

Kriminalisté našli v obytném domě v pražských Holešovicích, kde v jednom z bytů v úterý večer hořelo, zbraně a pyrotechniku. Policie prověřuje, zda se jednalo o obecné ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v bytovém domě v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Obyvatelé bytu podnikali v oboru divadelní a zábavní pyrotechnika. Kriminalisté budou zjišťovat, jak dalece bylo legální tyto věci držet,“ sdělila policie ve středu odpoledne na Twitteru.

Požár vypukl v bytě v ulici U Smaltovny v úterý po 19. hodině, z místa se ozývaly výbuchy.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Požár v pražských Holešovicích

Hasiči evakuovali 45 lidí a záchranka ošetřila 15 zraněných, většinou se jednalo o nadýchání kouřem a lehké popáleniny. Mezi zraněnými byly i tři děti a několik hasičů.

Kolem 20:00 měli hasiči plameny pod kontrolou a ve středu vyhořelý byt prohlédla policie s pyrotechnikem.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Požár v pražských Holešovicích

Jaké zbraně a třaskaviny a v jakém množství kriminalisté na místě našli, policie neupřesnila. Podle informací Novinek byla uvnitř například bedna se střelným prachem a příslušenství k ohňostrojům.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Požár v pražských Holešovicích

Kvůli požáru byl rovněž vyhlášen nejnižší stupeň traumatologického plánu, první ze tří. Tzv. traumaplán se vyhlašuje při mimořádných událostech s větším počtem zraněných, aby se lépe koordinovala záchrana. Škoda byla podle hasičů předběžně odhadnuta na jeden milion korun

Reklama

Výběr článků

Načítám