Hlavní obsah

Vyšinutý řidič trolejbusu v Hradci odmítl dívce prodat jízdenku, pak ji napadl a odjel

– Hradec Králové • Aktualizováno

Policie tento týden sdělila podezření 51letému řidiči trolejbusu z Hradce Králové, který podle ní v polovině května bezdůvodně napadl 19letou dívku. Nechtěl jí prodat jízdenku a pak ji vyhodil.

Řidič trolejbusu napadl dívkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál 16. května, kdy dívka nastoupila do trolejbusu na zastávce Náhon a chtěla si koupit lístek. Podle televize Nova ale přišla se stokorunou, což se muži za volantem zřejmě nezamlouvalo. Dívka si pak u spolucestující rozměnila bankovku na drobné a chtěla znovu zaplatit. Reakce řidiče však byla šokující.

„Začal ji verbálně urážet a násilím ji na zastávce Náhon vyvlekl z trolejbusu. Povalil ji a přitlačil na sedačku zastávky a několikrát ji udeřil,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová. Než dívku napadl, zařval na ni: ”Cosi o sobě ku.. myslíš.”

V trolejbusu byly pouze dvě seniorky a dvě děti, které jí nemohly pomoci. Šofér pak nasedl do vozu a odjel. Dívka následně napadení ohlásila na policii a vyhledala ošetření u lékaře.

Kriminalisté řidiče vypátrali, ale ten se odmítl k činu vyjádřit. Dopravní podnik ho okamžitě propustil. Muži policisté sdělili podezření z trestného činu výtržnictví, hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám