Hlavní obsah

K vraždě sedmiletého chlapce z Pardubic se přiznal jeho otec

Pardubice
Aktualizováno

Policie obvinila 40letého otce z vraždy jeho sedmiletého syna v Pardubicích. Muž se k činu přiznal, motiv je ale neznámý. Informovala o tom ve středu mluvčí policie Markéta Janovská. Soud vzal otce ve středu dopoledne do vazby.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté obvinili 40letého otce z trestného činu vraždy. Příčinou úmrtí bylo bodné zranění. Otec se k činu doznal. Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská.

Soud v Pardubicích dopoledne rozhodl, že muž půjde do vazby. Další informace policie vzhledem k věku dítěte podle mluvčí poskytovat nebude.

Policisté do rodinného domu v Pardubicích vyjeli v pondělí kolem jedné hodiny ráno a vzápětí zadrželi 40letého otce. Zdravotníci původně vyjížděli k dospělému muži. Na místě ale nalezli malé dítě v bezvědomí.

„Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,“ řekl tehdy mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám