Hlavní obsah

V domě v Pardubicích našli mrtvého sedmiletého chlapce, policie zadržela podezřelého

– Pardubice • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, ner

Násilné úmrtí nezletilého dítěte vyšetřují od noci na pondělí kriminalisté v Pardubicích. V souvislosti se smrtí dítěte zadrželi 40letého muže. Další podrobnosti policie zatím sdělovat nebude.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Policisté do rodinného domu v Pardubicích vyjeli kolem jedné hodiny ráno.

„Došlo k úmrtí dítěte mladšího deseti let. Policistům bylo téměř okamžitě jasné, že se jedná o násilnou smrt. V té souvislosti zadrželi 40letého muže, se kterým nyní probíhají další úkony,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská. Podle informací Práva zemřel sedmiletý chlapec.

Podle Janovské zatím nebyl zadržený muž obviněn. Vyšetřování je teprve na začátku a policie nechce žádné bližší informace komentovat, včetně toho, zda mezi sebou měli dítě a muž příbuzenský vztah.

„Další informace zveřejníme nejdříve v úterý odpoledne,“ konstatovala Janovská s upozorněním, že obětí je nezletilá osoba, a proto se veřejnost mnoho podrobností od policie nedozví.

Zdravotníci původně v noci vyjížděli k dospělému muži. Na místě ale nalezli malé dítě v bezvědomí. „Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,” řekl mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám