Hlavní obsah

Řidič na Hradecku ukázal jinému prostředníček a pak málem boural v protisměru

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Věřil, že tvrzení proti tvrzení neobstojí, a teď mu hrozí za nebezpečné předjíždění pokuta až 10 tisíc korun, sedm trestných bodů a zákaz řízení až na jeden rok. Čtyřicetiletý řidič z Hradce Králové ale zejména ohrozil nejen život svůj, ale i dalších lidí, včetně cyklisty.

Nebezpečné předjíždění na HradeckuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Na počátku velikonočního víkendu jsme byli přivoláni ke sporu dvou řidičů. Volající muž jako řidič osobního vozidla VW Golf uvedl, že jel od Opatovic nad Labem směrem na Hradec Králové a předjela ho Honda Civic. Za Vysokou nad Labem řidič hondy po předjetí cyklisty zpomalil na cyklistovu rychlost a náhle přibrzdil. Poté vystrčil z okénka levou ruku a ukázal hanlivé gesto,“ popsala událost policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič golfu musel prudce zabrzdit, aby se vyhnul střetu jak s hondou, tak s cyklistou. Honda, kterou vzápětí předjel, ho za chvilku opět předjela, ale tak, že se sotva vyhnula protijedoucímu vozidlu. Naštěstí ani při jedné kolizi nedošlo k nehodě, ani se nikomu nic nestalo.

„Řidič golfu pronásledoval druhé vozidlo až do ulice Na Břehách, kde honda zaparkovala před jedním z panelových domů. Přivolaným policistům pak její řidič tvrdil, že ten den jel pouze z ulice Na Břehách do Hradecké a zpět,“ pokračovala Kormošová.

Třiatřicetiletý řidič golfu ovšem policistům předal kamerový záznam, na kterém je nejzávažnější přestupek zachycen. Policie nyní událost došetří a předá správnímu úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám